ADA INTERNATIONAL GMBH – Exkluzív szállodai kozmetikumok, szobai és fürdőszobai bekészítések:

Intenzív kutatás és fejlesztés + legmodernebb környezetbarát technológia + nemzetközi piaci ismeretek + etikus szemlélet.

Mérföldkövek az ADA International történetében:
1979: Andreas Dahlmeyer megalapítja az ADA-t
1989: indul az export: Franciaország, Belgium, Hollandia és Luxemburg
1990: az innovatív Press+Wash adagolórendszer bemutatása
2003: új gyáregység megnyitása
2007: ISO folyamatoptimalizáció, leányvállalatok alapítása Dubaiban és Hong Kongban
2009: elsőként dobnak piacra bio kozmetikumokat: Green Colletion
2012: az innovatív Smart Care Sytem adagolórendszer bemutatása
2015: – a Scanamenities skandináviában piacvezető kozmetikum gyártó megvásárlása
– a Pacific Direct vezető nemzetközi luxus kozmetikum gyártó megvásárlása
2017: RDI Malaysia kozmetikum gyártó megvásárlása
2018: – etikai kódex bevezetése
– 3 gyártó üzem: Németország, Csehország és Malajzia
– 22 lifestyle és luxus kozmetikum család
– 50 országban képviselet
– 700 munkatárs
– 20.000 szállodai ügyfél
– 1.600.000 adagoló a világ szállodáiban
– 100.000.000 Eur forgalom
– piacvezető pozíció Európában és a Közel-Keleten, meghatározó szerep Észak-Amerikában és Ázsiában

 

A fenntartható fejlődésért

Kutatás + Fejlesztés:
Csapatmunka: elhivatott biológusok, bőrgyógyászok, vegyészek és marketingesek válogatott csapata dolgozik a legjobb minőségű és megjelenésű kozmetikumok fejlesztéséért. A gyár laboratóriumaiban tesztelnek, optimalizálnak több száz alapanyagot, illatot és színkombinációt mindaddig, míg létre nem jön a kompromisszummentes termék.

 

Alapanyagok, minőség és biztonság:
Minősített beszállítóktól prémium alapanyagokat vásárolnak, melyet professzionális feldolgozás követ 39 év alatt tökéletesített technológiával, a legmodernebb gépekkel. Már a termékfejlesztési fázisban kiterjedt alkalmazási és kompatibilitási teszteket végeznek, figyelembe véve a legújabb kutatási eredményeket, minőségi szabványokat és ország specifikus szabályozásokat.

 

A kozmetikumok legfontosabb általános jellemzői:
– Magas termékminőség, megfelelnek a legszigorúbb uniós előírásoknak
– A gyártó nem alkalmaz állatkísérleteket
– Az összetevők több, mint 97%-a biológiailag lebomló
– Innovatív készítmény, mely alapos tesztelés után kerül forgalomba
– Nem tartalmaznak parabéneket
– Nem tartalmaznak szilikon olajat
– Nem tartalmaznak formaldehid felszabadító szereket
– Nem tartalmaznak alkoholt
– Nem tartalmaznak génmódosított alapanyagot
– Nem tartalmaznak állati eredetű összetevőt

 

Tanúsítványok, szabványok:
A teljes gyártási folyamat: alapanyag beszerzés, feldolgozás, tesztelés, gyártás és csomagolás folyamatát szigorú szabványok alapján szervezik és dokumentálják, biztosítva a teljes nyomonkövethetőséget és az egyenletesen magas minőséget, melyet az alábbi tanúsítványok igazolnak:
– ISO 9001:2015
– ISO 14001:2015
– GMP – Good Manufacturing Practice
– K.B.A. – Kontrolliert Biologischer Anbau
– GoGreen
– In-house R&D
– EcoCert
– Transfer
– Flocert
– Top Innovator

 

 214d7140.pngm2ddc0a4e.png679ee8ad.pngm3e9744e0.pngm49d4d232.pngm4c95db13.png424655b8.pngm491ccebf.png59f4302d.pngm33ca44fb.png7efba9b8.pngdb973e9.png 

Hulladékgazdálkodás:

A világ növekvő népessége idővel kimeríti a rendelkezésre álló nyersanyagokat és soha le nem bomló műanyaggal és egyéb hulladékkal teríti be földünket. Az ADA International ezért olyan hatékony termelési technológiát alkalmaz:
– amely lehetővé teszi, hogy úgy csökkentsék a termelési folyamatok anyagbevitelének és hulladékának a mennyiségét, hogy az ne veszélyeztesse a termékek biztonságát és minőségét
– amely lehetővé teszi, hogy a kozmetikumok összetevőinek több, mint 97%-a biológiailag lebomlik
– a termékek csomagolása főként újrahasznosított és/vagy újrahasznosítható PET vagy PCR

Emberek, társadalom:
Az ADA International tisztában van az ember és a természet iránti felelősségével. Ennek alapján olyan termékeket fejlesztenek, amelyek elősegítik a jólétet, ugyanakkor ökológiailag fenntartható gyakorlatot folytatnak a teljes termelési lánc mentén.

Egy sikeres céget a munkatársak teszik sikeressé! Emiatt a jó munkahelyi légkör fenntartása létfontosságú. Nemzetközi tevékenységük eredményeképpen különböző országbeli vallási, etnikai és kultúrájú emberekkel dolgoznak. Számukra ez a sokszínűség nagyszerű lehetőséget jelent. Ezért olyan vállalati kultúrát támogatnak, amely nemcsak tolerálja és tiszteletben tartja az egyéni és kulturális különbségeket, hanem egyedülállónak tartja őket. Munkájuk alapja a bizalom, a tisztességes együttműködés, a nyílt kommunikációs kultúra és az esélyegyenlőség.

Kötelezettségvállalás a munkatársak felé:
– Nemzetközi vállalati kultúra, különbözőségek tiszteletben tartása
– A munkavállalók folyamatos szakmai fejlődésének biztosítása
– Család barát hozzáállás
– A fogyatékkal élők integrációja
– Munkahelyi biztonság garantálása
– Társadalmi projektek szponzorálása

 

Nemzetközi referenciák

m36a82a66.pngm7d7efc00.jpgm6db0bb79.png272c44d5.png6577e6a1.png39271f1d.png148e2291.png648a546.png208773c4.png31eaaa73.pngf621eee.png65e4c082.pngm54478e06.pngm3e27eb73.pngm7ca1d880.png495aad2f.png

Társadalmi felelőségvállalás

m103a4784.pngm3e792f34.pngm1632dbd8.png1b8e4019.pngmdb55b60.jpgm17f9c9b6.pngm107c9e4f.pngm1a7d7723.png

Termékek tanúsítványai

Fairtrade:
A méltányos kereskedelem a kezdetektől fogva egyfajta jótékonysági kezdeményezés: a rövidtávú kereskedelmi érdeken túllépve a szegény országok kistermelőinek és rajtuk keresztül a helyi közösségek számára igyekszik a hosszútávon fenntartható fejlődést előmozdítani. A termékeik fogyasztói magasabb árat fizetnek a termékekért, de ezért az átlagosnál jobb minőségű termékhez jutnak, és tudják, hogy a többletkiadás társadalmi és környezetvédelmi célokat szolgál.


EcoCert:
Az ECOCERT egy 1991-ben Franciaországban alapított, ma már 20 országban működő, a fenntartható fejlődést ellenőrző és tanúsító szervezet, amely elsőként dolgozta ki tanúsítási eljárását a bio kozmetikumokra vonatkozóan.

Az Ecocert szabvány szigorú követelményeket állít a kozmetikumokkal szemben. Fontos szempont a termék környezetre gyakorolt hatása annak teljes életciklusában: alapanyag előállítás, gyártás, csomagolás, felhasználás, hulladékhasznosítás során. Az Ecocert előírja a megújuló forrásokon alapuló összetevők használatát és a környezetbarát előállítási folyamatokat. A termékeken szigorúan fel kell tüntetni azok összetételét, megjelölve a bio alkotókat. A kozmetikum nem tartalmazhat génmanipulálásnak és radioaktív sugárzásnak kitett anyagokat, parabéneket, fenoxietanolt, nanorészecskéket, szilikont, PEG-et, szintetikus illatanyagokat és színezékeket, mesterséges zsírokat, kőolajszármazékot és állati eredetű összetevőket (kivéve az állatok által természetes úton termelt anyagokat: méz, tej, stb.). Illatosításra kizárólag az Ecocert által elismert természetes illatanyagok használhatóak. Elvárás, hogy a növényi kivonatokat, összetevőket környezetbarát technológiák alkalmazásával (pl. hideg sajtolás) állítsák elő. A követelmények a csomagolást is szabályozzák, miszerint annak biológiailag lebomlónak vagy újrafelhasználhatónak kell lennie.


Cosmebio:
A Cosmebio egy vezető, natúr- és bio kozmetikumokat minősítő szakmai szövetség, mely 2002-ben jött létre 10 kozmetikai laboratórium együttműködése révén Franciaországban. Akkor még nem szabályozták rendeletek, hogy a kozmetikumok gyártói mit nevezhetnek natúr vagy bio kozmetikumnak és emiatt a marketing gyakran zöldebb volt a valóságnál.

A Cosmebio minősítés célja, hogy hiteles tanúsítást adjon a valódi ökológiai (bio) termékeket gyártó vállalatok számára, akik megfelelnek a chartában rögzített szakmai és etikai kritériumoknak valamint a vásárlók számára lehetővé tegye a környezet- és egészségtudatos termékek választását.

A kritériumok:
- ökológiai (bio) gazdálkodásból származó természetes vagy természetes eredetű összetevők, etikus beszerzés
- ökológiai és egészségügyi szempontból nem megengedett alapanyagok és tartósítószerek kizárása, pl. parabének, szilikonok, génmódosított alapanyagok, állati eredetű alapanyagok, kőolajszármazékok…
- környezetszennyezés mentes alapanyag termelés, feldolgozás, gyártás és csomagolás
- a fogyasztók világos és objektív tájékoztatása

A Cosmebio jelenleg két szabvány, az Ecocert és a Qualité France szerint minősít, a Cosmebio tanúsítványt tehát önmagában nem ítélik oda.

A kritériumok alapján két szintet különítenek el:

Biokozmetikum: az Ecocert Organic Cosmetic előírásának megfelelő minősítés
- legalább 95%-ban természetes összetevőket tartalmaz, vagy természetes forrásból származik
- a növényi összetevők legalább 95%-a biogazdálkodásban termelt
- a termék tartalmának legalább 10%-a biogazdálkodásban termelt

Natúrkozmetikum: az Ecocert Natural Cosmetic előírásának megfelelő minősítés
- legalább 95%-ban természetes összetevőket tartalmaz, vagy természetes forrásból származik.
- a növényi összetevők legalább 50%-a biogazdálkodásban termelt
- a termék tartalmának legalább 5%-a biogazdálkodásban termelt

A kozmetikumok 50-80%-a gyakran víz, amely nem minősíthető bio-nak.


Nordic Swan (Nordic Ecolabel):
A Nordic Swan ökocímkét Dánia, Finnország, Svédország, Izland és Norvégia minisztereinek tanácsa alapította 1989-ben. Teljes életciklus értékelésen és hosszútávon fenntartható megoldásokon alapul, amelyek célja az áruk előállítása és fogyasztása által okozott káros környezeti hatások csökkentése. Folyamatosan szigorított környezetvédelmi, minőségi és egészségügyi követelményekkel és határértékekkel biztosítják a növekvő számú felelősen gondolkodó vásárló számára a környezetbarát termékek és szolgáltatások választását.

A Nordic Swan az ISO 1024 szerinti I-es típusú, legszigorúbb követelményeket támasztó ökocímkék csoportjába tartozik. Jelenleg 60 termékcsoportban 25.000 termék viseli magán a Nordic Swan ökocímkét.


EU Ecolabel:
Az EU Ecolabel a környezetbarát termékek és szolgáltatások európai védjegye, amelyet 1992-ben alapítottak azzal a céllal, hogy ösztönözzék a vállalkozásokat környezetbarát termékek és szolgáltatások piacra vitelére. Működését az Európai Parlament és Tanács rendelete határozza meg, napi irányítását az Európai Bizottság, a tagállamok és más érdekelt felek szervezetei végzik el. Ez a címke garantálja a fogyasztóknak a termék kiváló környezeti tulajdonságait és magas minőségét. Az EU Ecolabel-t mintegy 30 termék- és szolgáltatási kategóriában ítélik oda. A kritériumok átfogják a termék teljes életciklusát a nyersanyagoktól kezdve az energia- és vízfelhasználáson, a károsanyag-kibocsátáson, a hulladékkezelésen, a vegyianyag-felhasználáson át a termék újra feldolgozhatóságáig.

Az EU Ecolabel az ISO 1024 szerinti I-es típusú, legszigorúbb követelményeket támasztó ökocímkék csoportjába tartozik.


ECARF:
European Centre for Allergy Research Foundation (Berlin, Németország)

Az ECARF által tanúsított termékek és szolgáltatások teljes mértékben igazodtak az allergiás betegek igényeihez. A 15 vezető nemzetközi tudós és technikus független tanácsadó testülete megfogalmazta azokat a kritériumokat, amelyeket különböző termékcsoportok, például kozmetikumok, porszívók vagy szállodák értékeléséhez használunk. Ide tartoznak a küszöbértékek és a kizárási kritériumok, amelyek minimálissá teszik ki a várható allergiás reakciókat. A kritériumokat rendszeresen frissítik a legújabb tudományos kutatások tükrében. Egy termék vagy szolgáltatás akkor kapja meg a tanúsítványt, ha az ellenőrző vizsgálatok alátámasztják a szigorú kritériumoknak való megfelelést. Jelenleg a világ több, mint 30 országában használatos.

Miért bízhat az ECARF tanúsítványban?

Tudományos:
Az allergia-barát termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó szabványaik mindig a legfrissebb rendelkezésre álló kutatásokon alapulnak.

Független:
Az ECARF-nál a biztonság a prioritás. Ezért dolgoznak függetlenül az ellenőrzési kritériumok kidolgozásában és finomhangolásában. Vizsgálati eljárásuk szigorú és objektív.

Transzparens:
Minden ellenőrzési kritérium nyilvános, az interneten megtekinthető. Így bárki utánajárhat, hogy pontosan milyen előnyt jelent egy ECARF tanúsítvánnyal rendelkező termék vagy szolgáltatás.


ISO 14001:
Az ISO 14001 szabvány képezi alapját a környezetirányítási rendszerek felépítésének, megvalósításának, felügyeletének és továbbfejlesztésének. Meghatározza azokat a követelményeket, amelyek bármilyen típusú vagy méretű szervezetekre, valamint különböző földrajzi, kulturális és társadalmi feltételekre alkalmazandók. Az általános cél a környezetvédelem és a környezetszennyezés csökkentése, a gazdasági, társadalmi és politikai igényekkel összhangban. Ugyanakkor az ISO 14001 alapja a környezetirányítási rendszerek tanúsításának.


K.B.A.:
Kontrolliert Biologischer Anbau azaz minősített bio termesztés. Az ökológia és a környezetvédelem elveinek tiszteletben tartása mellett a környezetbarát termelési módszerek alapjául a hitelesített szerves alapanyagok szolgálnak. Az ökológiai gazdálkodás megtagadja bizonyos alapanyagok, peszticidek, ásványi trágyák, növekedésfokozók és genetikai technológiák használatát.


GoGreen:
A Deutsche Post DHL Group környezetvédelmi programja, melynek célja, hogy a logisztikai célú károsanyag kibocsátás 2050-re 0 legyen.


FSC:
A Forest Stewardship Council minősítést nagy környezetvédelmi szervezetek alapították, mint a Greenpeace,WWF, NABU és BUND és jelenleg több tízmillió hektár erdőt kezelnek. A minősítéssel rendelkező cégek az alábbi kötelezettségeket vállalják:
- megtartják a természetes erdőket
- felhagynak az erdők ültetvényekké alakításával
- genetikailag nem módosítják a fákat
- nem alkalmaznak kémiai növényvédő szereket
- megvédik a ritka, ill. veszélyeztetett fajokat
- védelmi területek alakítanak ki
- adott területen az oda illő a fafajokat termelik
- indián népek jogait tiszteletben tartják
- a munkavállalók jogait tiszteletben tartják